El passat dilluns dia 12 es va aprovar la Modificació inicial del POUM per permetre la implantació del projecte Agroparc al terme municipal de Gelida. Un ple extraordinari convocat exclusivament per benefici del Grup Ametller (a darrera hora es va afegir un segon punt de tràmit, per intentar camuflar aquest tracte de favor).

La gent del poble es va mobilitzar, i més de 100 persones van protestar amb cants i xiulets a la plaça de la vila i carrers adjacents. També es van mobilitzar els pagesos, alguns es van acostar amb els seus tractors. Tot això, en una nit de pluja, que no convidava a sortir de casa.

També es van mobilitzar els mossos d'esquadra, que sembla que van infiltrar un parell d'agents de paisà dins de la concentració.

A la sala de plens es van viure moments de tensió, ja que la gent no va amagar la seva indignació del que s'estava produint. La Alcaldessa va arribar a interrompre el ple per veure si els demès grups municipals estaven d'acord en desallotjar el públic de la sala. La CUP i Socialistes ho van rebutjar. El grup socialista va proposar ajornar el ple, però l'alcaldessa va dir que no.

El ple va continuar, amb l'inevitable indignació de la gent davant del que estava succeint.

El mitjans de comunicació d'àmbit català han donat a la notícia un caire de bona notícia, tot explicant les excel·lències del que vol fer el grup Ametller i de la satisfacció de l'establishment. Com a molt, mencionen la oposició dels "ecologistes", en plan "aquells del no de sempre". Per ser mitjans d'informació, estan molt mal informats: contra aquest projecte hi ha tota mena de persones, amb molta diversitat de ideologies, professions i formes d'entendre la defensa del treball, la terra, la vida i la natura.

Els estaments polítics han donat un pas endavant amb aquesta aprovació, que no s'havia donat fins ara, ni en el projecte del 2016. El nostre Penedès actual, que integra vinyes i natura, s'enfrontarà ara a múltiples amenaces:  hivernacles, estrès hídric, naus logístiques i industrials, extinció de fauna, contaminació, rotondes, trailers, etc

En els propers mesos veurem com els diferents departaments i serveis de la Generalitat entomen aquesta agressió. Veurem fins a quin punt tenim un sistema capaç de d'aguantar amb professionalitat l'envit. O, pel contrari, veurem com alguns departaments fan aigües, infiltrats per corcs a sou?

A nosaltres ens toca seguir lluitant per aturar la barbaritat, amb noves estratègies i noves formes, sense abandonar-ne cap. Continuarem usant la força de la raó. Continuarem informant i sumant gent. Continuarem buscant l'ajuda de tothom.

Si voleu ajudar-nos d'alguna forma, no dubteu en enviar un missatge a stopagroparc@gmail.com o a qualsevol dels nostres canals de la xarxa.

Si no ho heu fet encara, ús podeu adherir al manifest i, si voleu, a la llista de distribució de correu.